top icon
Επικαιρότητα

Τα Made in Greece εξώφυλλα των 4ΤΡΟΧΩΝ

Με αφορμή τη δοκιμή του Korres P4 στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ που κυκλοφορούν, ανατρέχουμε στα εξώφυλλα του περιοδικού με ελληνικό χρώμα.

Έχει επιδόσεις supercar στην άσφαλτο, περνάει πατημένο και απάτητο χώμα σε ρυθμούς WRC και χωρίς κανένα πρόβλημα σκαρφαλώνει… τοίχους, αφήνοντας πίσω του και το πιο άγριο off-roader. Έτσι προλογίζουμε την οδηγική μας εμπειρία με το Korres P4 στο τεύχος Ιουνίου. Παρότι η Ελλάδα δεν έχει παράδοση στην κατασκευή αυτοκινήτων, εντούτοις δεν έλειψαν οι εμπνευσμένοι δημιουργοί που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν να κάνουν πραγματικότητα το Made in Greece αυτοκίνητο. Φυσικά, όλες αυτές οι προσπάθειες είχαν την αρμόζουσα υποδοχή από του 4ΤΡΟΧΟΥΣ. Ας ταξιδέψουμε στο χρόνο μέσα από τα εξώφυλλα που είχαν χρώμα ελληνικό.

ΤΕΥΧΟΣ 36 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1973) Ο Βασίλης Σκάβας μπήκε ένα βράδυ στα γραφεία του περιοδικού, είπε το όνομά του και ότι έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο, το «Σκάβας Σπορτς», όπως το έλεγε, και ότι ήθελε να το δουν πρώτοι οι 4Τ και οι αναγνώστες τους. Με υπερηφάνεια παρουσιάσαμε το πρώτο 100% ελληνικό αυτοκίνητο, το οποίο το Υπουργείο Συγκοινωνιών απέρριψε χωρίς καν να έχει δει.

ΤΕΥΧΟΣ 116 (ΜΑΪΟΣ 1980) Η μεγάλη συγκριτική δοκιμή του τεύχους ξεχώριζε όχι για το απτό της συμπέρασμα, αλλά γιατί είχε ως αντικείμενο -για πρώτη φορά- αυτοκίνητα συναρμολογημένα στην Ελλάδα. Δώσαμε ιδιαίτερη έκταση στους τομείς όπου ήταν εμφανής η ελληνική πρωτοβουλία και σημειώσαμε τα καλά και τα άσχημα των αυτοκινήτων που δοκιμάσαμε.

ΤΕΥΧΟΣ 122 (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1980) Με αφορμή την παρουσίαση του Renault farma, ο Γιώργος Μιχαήλ, αρχιτέκτονας-σχεδιαστής αυτοκινήτων, περιγράφει τη μακρά πορεία του από τα τρικυκλάδικα της Θεσσαλονίκης μέχρι τα στούντιο των Ιταλών καροσεριστών και το στήσιμο μιας ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου. Την οποία δε χρειάζεται να πούμε ότι δεν είδαμε ποτέ…

ΤΕΥΧΟΣ149 (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1983) Οδηγούμε ή, για να ακριβολογούμε, καταπονούμε στους ελληνικούς αγώνες ένα Pony. Αναμφισβήτητα το πιο φθηνό αγωνιστικό στην Ελλάδα, το αυτοκίνητο που δε σπάει και δε χαλάει και με το οποίο χαίρεσαι τερματισμούς χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις περιουσίες για επισκευές. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ