Επικαιρότητα Ελλάδα

Τα μέτρα στις σχολές οδηγών και στις εξετάσεις

Τα ιδιαίτερα μέτρα στα μαθήματα και στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, που θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα.

Στα μέτρα αυτά προβλέπεται ο αριθμός των υποψηφίων στις αίθουσες των εξετάσεων να είναι μειωμένος στο ήμισυ (50%), ενώ άπαντες παρευρισκόμενοι στην αίθουσα (στο μάθημα ή στην εξέταση) είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκες και γάντια. Τα καθίσματα πρέπει να έχουν κενά μεταξύ τους, για να διασφαλίζονται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ανθρώπων. Στην πρακτική της εξέτασης, αλλά και στα μαθήματα που γίνονται, εκπαιδευτές και υποψήφιοι πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με μέσα ατομικής υγιεινής (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες), ενώ επίσης συνιστάται να είναι ανοιχτά τα παράθυρα στη διάρκεια του μαθήματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, όταν αρχίσει η λειτουργία των σχολών οδήγησης, θα λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα: «Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται εντός των Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.) με την φυσική παρουσία των εκπαιδευομένων, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (μάσκα, γάντια, αντισηπτικά, κλπ) και στο 50% της δύναμης της χωρητικότητας του κέντρου, δηλαδή ουσιαστικά διπλασιάζοντας τα τετραγωνικά που χρειάζεται να έχει το κέντρο ανά εκπαιδευόμενο άτομο. Οι θεωρητικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στις αίθουσες εξετάσεων των διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών, με μείωση των εξεταζόμενων στο 50% της χωρητικότητάς τους και με τη χρήση όλων των αναγκαίων μέτρων. Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνονται με τα εκπαιδευτικά οχήματα των σχολών οδήγησης με την τήρηση και χρήση όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά). Οι πρακτικές εξετάσεις θα γίνονται με τον ίδιο τρόπο, τηρώντας και σε αυτές όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Όσον αφορά στις πρακτικές εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης δικύκλου, δεδομένου ότι αυτές γίνονται σε εξωτερικό χώρο, δεν τίθεται ζήτημα υγειονομικής προστασίας, ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη φάση κατά την οποία ο υποψήφιος ακολουθείται από τον εκπαιδευτή με άλλο όχημα. Ειδικά για τη θεωρητική εκπαίδευση, επί του παρόντος δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται εξ αποστάσεως. Ωστόσο εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Στις ανανεώσεις διπλωμάτων, προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί το πρώτο διάστημα λειτουργίας των υπηρεσιών στις κατηγορίες C, D, και CE και στη συνέχεια στις άδειες οδήγησης άνω των 65 ετών».

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου