top icon
Επικαιρότητα

Τέμπη – αποζημίωση 4,2 εκατ. ευρώ για το κλείσιμο του σταθμού των διοδίων

Η απόφαση των αρμοδίων αρχών να κρατηθεί κλειστός ο σταθμός των διοδίων των Τεμπών, στην παλαιά εθνική οδό, κόστισε περίπου 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ενέκρινε πρόσφατα την καταβολή ποσού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που εκμεταλλεύεται μέσω παραχώρησης το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι το Κλειδί Ημαθίας. Το συγκεκριμένο ποσό αναλογεί στις απώλειες της κοινοπραξίας από το ξεκίνημα του 2019 ως τις 21 Οκτωβρίου του ιδίου έτους, αφού με απόφαση των αρμοδίων αρχών ο σταθμός των διοδίων στην παλαιά εθνική στα Τέμπη παρέμεινε κλειστός. Το Δημόσιο έχει ήδη πληρώσει 1,1 εκατομμύρια ευρώ από την 1η Μαΐου 2017 (ημερομηνία που πάρθηκε η απόφαση του κλεισίματος) ως τις 31 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. Επίσης, έχει δώσει και 1,7 εκατομμύρια ευρώ για ολόκληρο το 2018.

tempi siragges

Ο σταθμός των διοδίων των Τεμπών στην παλαιά εθνική χρησίμευε για να μη χρησιμοποιείται ο δρόμος από όποιον ήθελε να αποφύγει τα κοντινότερα διόδια. Επίσης, επειδή τα βαρέα φορτηγά και όσα μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία δεν πρέπει να διέρχονται από τις δίδυμες σήραγγες των Τεμπών, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφτεί. Ωστόσο, από τις 21 Οκτωβρίου 2019 η παλαιά εθνική οδός στα Τέμπη έκλεισε για να γίνουν εργασίες ενίσχυσης της γέφυρας του Πηνειού, που είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουνίου, αλλά εξαιτίας της επέλασης του κορονοϊού έχουν πάρει παράταση για τον Αύγουστο. Ο λογαριασμός έχει σταματήσει φυσικά να «μετράει» από την ημερομηνία εκείνη και το συνολικό ποσό έχει «κλειδώσει» στα 4,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία απομένει να δοθούν στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τα 1,5 εκατ. ευρώ που σας προαναφέραμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ