24 Φεβ 2018

Tesla Greece και με τη… βούλα

Όπως προκύπτει από τη σχετική και επίσημη, όπως όλα δείχνουν, καταχώρηση του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), η αμερικάνικη εταιρεία ίδρυσε την περασμένη Πέμπτη την Tesla Greece.

Tesla

Την πληροφορία ίδρυσης της Tesla Greece, την οποία μετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα mononews.gr, έρχεται να επιβεβαιώσει και η σχετική καταχώρηση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Από αυτή προκύπτει πως το ελληνικό παράρτημα της αμερικάνικης εταιρείας, η «Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» (διακριτικός τίτλος: Tesla Greece), έχει την έδρα της στην Αγ. Παρασκευή και συγκεκριμένα στο κτήριο Β’ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Διαβάστε επίσης: Τι δήλωσαν οι άνθρωποι της Tesla για την Tesla Greece

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Tesla Greece σχεδιάζει να αναπτύξει στη χώρα μας το τέταρτο εν Ευρώπη HUB της –αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία. Εντούτοις, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από τη μεριά της αμερικάνικης φίρμας αναφορικά με το ποιες είναι οι ακριβείς προθέσεις της σε επίπεδο επενδύσεων ή/και έρευνας.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Erdogan-Musk στην Τουρκία

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΜΗ, διοικητής της Tesla Greece είναι ο Stephan Werkman, ο οποίος διευθύνει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Tesla μέσω της Tesla Motors Netherlands B.V.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και αρκετό καιρό, στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla, στη σχετική ενότητα του ιστότοπου στην οποία αναφέρονται οι χώρες στις οποίες η αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Tesla Superchargers) περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, με την πρόβλεψη των ιθυνόντων της να κάνει λόγο, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, για τις περιοχές των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk, το φαινόμενο

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Tesla Greece
  • Tesla Superchargers in Greece
  • Tesla
Ετικέτες: