Επικαιρότητα Ελλάδα

Θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης – με βήμα σημειωτόν

Χρονοκαθυστέρηση στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, όπως επίσης και για επαγγελματίες, αποτελούν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το μέτρο του περιορισμού των υποψηφίων μέσα στους χώρους διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων έχει μετατρέψει τη διαδικασία σε ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη υπόθεση. Η απόσταση ασφαλείας που πρέπει να κρατείται μεταξύ των εξεταζομένων, έφερε τον περιορισμό της χωρητικότητας των αιθουσών στο ήμισυ (κατά 50%). Κατά συνέπεια, κάθε ημέρα διεξαγωγής εξετάσεων προσέρχονται μόνο οι μισοί από εκείνους που μπορούσαν να δώσουν εξετάσεις προ κορωνοϊού.

Παράλληλα, στις αρχές του 2020 είχε συσταθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Υποδομών μια επιτροπή, με ευθύνη της την επεξεργασία και την υποβολή εισήγησης για την αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαιδευτική και εξεταστική διαδικασία. Η πανδημία σταμάτησε τις εργασίες της επιτροπής, αυτή όμως αναμένεται να ενεργοποιηθεί ξανά.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου