top icon
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη – σε λίγες ημέρες οι προτάσεις των Δήμων για τα ηλεκτρικά οχήματα που θα αποκτήσουν

Σύντομα, οι Δήμοι που θα προμηθευτούν ηλεκτροκίνητα οχήματα πρέπει να πάρουν αποφάσεις για τους τύπους και τον αριθμό που χρειάζονται και να τις γνωστοποιήσουν στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης υλοποιεί, μέσω του ΕΣΠΑ, πρόγραμμα για τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ηλεκτροκίνησης στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα οι Δήμοι Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα και Κορδελιού–Ευόσμου θα ενημερωθούν για τη σχετική μελέτη του Ινστιτούτου Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ. Αυτό καταγράφει τους διαθέσιμους τύπους ηλεκτροκίνητων οχημάτων, για να εξεταστεί πόσο εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις και καλύπτονται οι ανάγκες για να προχωρήσει ταχέως το έργο.

Μέσω του προγράμματος προβλέπεται ακόμη η απόκτηση στόλου ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων. Για το πρόγραμμα η Μητροπολιτική Ενότητα κατόρθωσε να εξασφαλίσει μέσα στο 2020 περισσότερους πόρους του τρέχοντος ΕΣΠΑ, με την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος παραχωρεί επιπλέον κεφάλαιο, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ