top icon
Επικαιρότητα

Θετικό ξεκίνημα για την ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης αιτήσεων αντικατάστασης του διπλώματος οδήγησης

Τα συμπεράσματα από τον πρώτο μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για την αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε στην έδρα της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής τα αποτελέσματα του πρώτου μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για την αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης (πρόκειται για το χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου 2021 έως 22 Απριλίου 2021).

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών κύριο Ηλία Δόλγυρα, στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα συνολικά 3.902 ενδιαφερόμενοι χρησιμοποίησαν τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία. Από αυτούς, οι 3.179 κατέθεσαν αίτημα για την αντικατάσταση της άδειας οδήγησής τους με ψηφιακή νέου τύπου (σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των Τραπεζών). Μέσα σε χρονικό διάστημα μιας ημέρας διεκπεραιώθηκαν 2.614 αιτήματα, ενώ παρέμειναν σε εκκρεμότητα 87, εξαιτίας των μη επαρκών στοιχείων που απέστειλαν οι αιτούντες.

Όσο για τις υπόλοιπες αιτήσεις, απορρίφθηκαν προς το παρόν, αφού δεν ικανοποιούσαν τις προδιαγραφές που με σαφή τρόπο ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες από τις απορριφθείσες αιτήσεις είχαν σχέση με τις διαστάσεις και την ποιότητα της ψηφιακής φωτογραφίας).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ