24 Φεβ 2018

Τι δήλωσαν οι άνθρωποι της Tesla για την Tesla Greece

Η Tesla Greece είναι γεγονός. Και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της σε δηλώσεις τους, το όλο εγχείρημα αφορά στην εγκαθίδρυση στη χώρα μας ενός «εργαστηρίου» για έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, σε συνεργασία με το αντίστοιχο παράρτημα της αμερικάνικης φίρμας στις ΗΠΑ.

Tesla

Δεν έχει περάσει περισσότερο από ένα 24ωρο από τη στιγμή που κατέστη γνωστά πως η Tesla ανοίγει το δικό της ερευνητικό «εργαστήρι» με έδρα τις γνώριμες εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Διαβάστε επίσης: Tesla Greece και με τη… βούλα

Σύμφωνα με τα επίσημα πιστοποιητικά της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΓΕΜΗ,  διοικητής της Tesla Greece είναι ο Stephan Werkman, ο οποίος διευθύνει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Tesla μέσω της Tesla Motors Netherlands B.V.

Σε επίσημες δηλώσεις εκπροσώπων της «μαμάς» Tesla, αναφέρονται τα εξής:

«Η Tesla χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της εξέλιξης της τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ».

Και προσθέτουν:

«Η Ελλάδα διαθέτει στον μηχανολογικό τομέα, στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων. Τα πανεπιστήμια της, προσφέρουν προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων».

Διαβάστε επίσηςElon Musk, το φαινόμενο

Το εν λόγω τμήμα έρευνας και εξέλιξης αναμένεται να επανδρωθεί με 10 το πολύ άτομα.

Αξίζει να προσθέσουμε πως στην έδρα της Tesla στις ΗΠΑ απασχολούνται σε καίριες θέσεις στον τομέα της έρευνας τρεις Έλληνες: στη θέση του Principal Motor Designer, o Κωνσταντίνος Λάσκαρης, σε εκείνη του Motor Design Engineer, o Κωνσταντίνος Μπούρχας και σε αυτή του Staff Motor Design Engeneer, o Βασίλης Παπανικολάου, όλοι τους απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Tesla
  • Tesla
Ετικέτες:

Σχόλια