top icon
Επικαιρότητα

Τηλεδιάσκεψη για τις εξετάσεις και την εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών

Θέματα που αφορούν τις εξετάσεις και την εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη συζήτηση ο περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε πως η Περιφέρεια Αττικής, εφόσον αυτό συμφωνηθεί με την ηγεσία των εμπλεκόμενων υπουργείων, είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το μηχανισμό της προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι, με αυστηρά μέτρα, τα μαθήματα και οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών. Γι αυτό ζήτησε να υπάρξει ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος επισήμανε ότι μια τέτοια κουβέντα αποτελεί προϋπόθεση για να σχεδιαστεί στην πράξη η διαδικασία ενεργοποίησης του συστήματος.

Μετά την τηλεδιάσκεψη ακολούθησε δεύτερος γύρος συζήτησης με τη συμμετοχή στελεχών των Περιφερειών όλης της χώρας. Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του πολυκαναλικού συστήματος εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων προσφέρει 170 περίπου υπηρεσίες ψηφιακά, ενώ στον οδηγό του πολίτη της περιφέρειας υπάρχουν πληροφορίες για 25 περίπου υπηρεσίες σχετικές με τα διπλώματα οδήγησης (αρχική έκδοση, ανανέωση, επέκταση, μετατροπή διπλώματος κλπ.), με πέντε από αυτές να παρέχονται ήδη ψηφιακά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ