top icon
Επικαιρότητα

Τιμές καυσίμων: Σε ποιον νομό πωλείται η φθηνότερη βενζίνη

Οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με τη βενζίνη πανελλαδικα να πωλείται για 1.869 € το λίτρο. Σε κάποιο νομο της Ελλάδας, η τιμή της είναι χαμηλότερη.

Οι Έλληνες οδηγοί συνεχίζουν να δαπανούν πολλά χρήματα για να γεμίσουν το ντεπόζιτο των οχημάτων τους με καύσιμα. Οι τιμές της βενζίνης και του diesel στη χώρα μας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμη και μεγάλες οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου, όπου οι μισθοί κυμαίνονται σε άλλα επίπεδα, όπως στη Σουηδία για παράδειγμα.

Οι φόροι στα υγρά καύσιμα στην Ελλάδα, είναι η αιτία που η τελική τιμή που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής στην αντλία, είναι τόσο υψηλή.

Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, στις 8 Ιουνίου, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανέρχονταν στο 1.869 € το λίτρο πανελλαδικά και του πετρελαίου κίνησης στο 1.563 €.

Στη Θεσσαλονίκη η χαμηλότερη τιμή

Αναλύοντας τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, παρατηρούμε ότι η φθηνότερη βενζίνη ανά νομό πωλείται στη Θεσσαλονίκη. Η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης 95 Οκτανιών στο δεύτερο μεγαλύτερο νομό της Ελλάδας ανέρχεται στο 1.830 € το λίτρο. Αμέσως μετά ακολουθεί η Αττική με 1.837 € και τρίτη είναι η Ημαθία με 1.840 €.

Όσον αφορά στο diesel, το φθηνότερο κατά μέσο όρο πωλείται επίσης στα πρατήρια της Θεσσαλονίκης με 1.530 € το λίτρο και στην Αττική με 1.534 €. Σέρρες, Δράμα, Πιερία και Ημαθία πουλάνε μεταξύ 1.535 και 1.537 €, δηλάδη κάτω απο τη μέση τιμή λιανικής.

Πάνω απο 2 € η βενζίνη

Αντίθετα, σε ορισμένες περιοχές και ειδικότερα στα νησιά, οι τιμές της βενζίνη στην αντλία είναι σχεδόν απαγορευτικές για την πλειοψηφία των οδηγών. Στις Κυκλάδες είναι στο 2.119 € και στα Δωδεκάνησα στο 2.024 € το λίτρο.

Διαβάστε επίσης: Μύθοι και αλήθειες σχετικά µε τις τιμές των καυσίμων

Σχεδόν τα 2 ευρώ αγγίζει η αμόλυβδη και στην Κεφαλονιά, ενώ το 1,9 € ξεπερνά σε:
Αιτωλοακαρνανία
Ευρυτανία
Ζάκυνθος
Ηράκλειο
Κέρκυρα
Λασίθι
Λέσβος
Λευκάδα
Ρέθυμνο
Φωκίδα

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ