top icon
Επικαιρότητα

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και μπορεί να οδηγήσει σε φωτιά στο αυτοκίνητο

Ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά οι περισσότεροι, μπορεί να είναι η αιτία καταστροφής του αυτοκινήτου μας.

Τις ημέρες με πολύ ζέστη, ένα απλό αντικείμενο όπως τα γυαλιά ηλίου είναι ικανά να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή. Οι φακοί των γυαλιών προκαλούν αντανάκλαση, οπότε αν οι ακτίνες του ηλίου χτυπούν πάνω τους, τότε δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό που αντικρίζετε στις φωτογραφίες.

fotia-aytokinito-gialia-01

Στις εικόνες, τις οποίες δημοσίευσε η Πυροσβεστική του Νότιγχαμσαϊρ, βλέπουμε το ταμπλό ενός αυτοκινήτου να έχει πάρει φωτιά και μια μεγάλη τρύπα στο τζάμι του παρμπρίζ. Όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της βρετανικής κομητείας, την ημέρα εκείνη επικρατούσε καύσωνας. Ο οδηγός άφησε τα γυαλιά του στο ταμπλό, γεγονός που προκάλεσε την πυρκαγιά.

Μην βάζετε τα γυαλιά πάνω στο ταμπλό

Επειδή ο ήλιος είναι ικανός να προκαλέσει ζημιές που δεν φαντάζεστε, η πυροσβεστική συστήνει στους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί τις ημέρες που η θερμοκρασία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. fotia-aytokinito-gialia-02

Διαβάστε επίσης: Αυτό το καλοκαίρι μην ξεχάσετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας

Το απίστευτο αυτό περιστατικό σημειώθηκε στη Βρετανία, μια χώρα όπου οι καύσωνες δεν είναι τόσο συνηθισμένο φαινόμενο, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Οπότε, για να είστε ασφαλείς τώρα που ξεκινούν οι ζέστες, να έχετε πάντοτε το νου σας στα γυαλιά σας και να μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στο ταμπλό του οχήματός σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • fotia-aytokinito-gialia-03
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ