Επικαιρότητα Ελλάδα

Τράπεζα Πειραιώς – χρηματοδότης των αστικών συγκοινωνιών

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Πειραιώς Leasing είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης για την προμήθεια 200 αστικών λεωφορείων από το ΚΤΕΛ Αττικής, Κορίνθου, Θήβας, Εύβοιας, αλλά και για την εκμίσθωση 180 λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το πλάνο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, με την παραλαβή των λεωφορείων το ΚΤΕΛ Αττικής θα αναλάβει τα δρομολόγια 29 γραμμών που βρίσκονται σε περιαστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής, απελευθερώνοντας από τις γραμμές αυτές λεωφορεία του ΟΑΣΑ, τα οποία θα ενισχύσουν το έργο του ΟΑΣΑ στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, το ΚΤΕΛ Αττικής θα υπεκμισθώσει 31 επιπλέον γραμμές στα γειτονικά ΚΤΕΛ Κορίνθου, Θηβών και Ευβοίας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς χρηματοδοτεί τον ανάδοχο του διαγωνισμού του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για την προμήθεια 180 αστικών λεωφορείων, τα οποία θα εκμισθώσει ο ΟΑΣΘ για χρονικό διάστημα 2,5 ετών, με το δικαίωμα προαιρετικής εξαγοράς των οχημάτων μετά τη λήξη της μίσθωσης (πηγή: Τράπεζα Πειραιώς).

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου