top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία: 22.626 παραβάσεις τον Μάιο στην Αττική

Τον Μάιο του 2022 η Τροχαία βεβαίωσε 22.626 παραβάσεις, από τις οποίες οι 5.238 αφορούσαν παράνομη στάθμευση και οι 676 αποκλεισμό πρόσβασης σε ράμπες των ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής υλοποιούν καθημερινά στοχευμένες δράσεις. Το πλέγμα δράσεων, σχεδιάστηκε με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας στις πόλεις και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αναλυτικότερα κατά τον μήνα Μάιο, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας πραγματοποίησαν τροχονομικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής βεβαιώνοντας συνολικά 22.626 παραβάσεις και συνέλαβαν 71 άτομα. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.058 πλημμελήματα, 15.654 διοικητικά πρόστιμα (πλην σταθμεύσεων), 5.238 διοικητικά πρόστιμα σταθμεύσεων και 676 παραβάσεις σχετικές με την ελεύθερη κυκλοφορία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).

Αξιομνημόνευτα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, κατά το μήνα Μάιο, βεβαίωσαν 5.073 παραβάσεις και συνέλαβαν 38 άτομα. Αναλυτικότερα, στο κέντρο της Αθήνας βεβαιώθηκαν 223 πλημμελήματα, 2.141 διοικητικά πρόστιμα (πλην σταθμεύσεων), 2.459 διοικητικά πρόστιμα σταθμεύσεων και 250 παραβάσεις σχετικές με την ελεύθερη κυκλοφορία ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)

Η αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής και στο πλαίσιο αυτό οι ειδικές δράσεις, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ