top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία: δράσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε Πελοπόννησο και Ήπειρο

Δράσεις από την Τροχαία στον τομέα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο, τον Νοέμβριο του 2021.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων το Νοέμβριο του 2021 συγκροτήθηκαν 496 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 9.730 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 171 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων 2.408 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν

1.720 για υπερβολική ταχύτητα
145 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
212 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
149 για Κ.Τ.Ε.Ο.
35 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
40 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
28 για παραβίαση σηματοδότη.
51 για αντικανονικούς ελιγμούς.
22 για αντικανονικό προσπέρασμα.
3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.
3 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

troxaia

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου 2021, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 28 τροχαία ατυχήματα με 38 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα σημειώθηκαν

5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 6 νεκρούς,
2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες,
21 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 29 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων–δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν παραβίαση προτεραιότητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ολισθηρότητα οδοστρώματος.

troxaia

Στοχευμένη δράση τροχονομικής αστυνόμευσης πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν σε όλη την Ήπειρο συνολικά 590 έλεγχοι, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 275 παραβάσεις, ενδεικτικά από τις οποίες

47 για υπερβολική ταχύτητα,
42 για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ, πεζόδρομους, διαβάσεις πεζών κτλ
17 για μη χρήση ζώνης / προστατευτικού κράνους
7 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση
6 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα/ αντικανονικό προσπέρασμα
2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

φωτ: eurokinissi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ