Επικαιρότητα Ελλάδα

Τροχαία ατυχήματα Ιουνίου – αιματηρός απολογισμός

Αιματηρός ήταν και τον Ιούνιο ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων στην περιφέρεια Αττικής, καθώς καταγράφηκαν συνολικά 478 συμβάντα, με 18 θανάτους και 17 σοβαρούς τραυματισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η στατιστική του μηνός Ιουνίου αναφέρει 18 θανατηφόρα τροχαία με 18 νεκρούς, 14 ατυχήματα με 17 σοβαρά τραυματίες και 446 ελαφρά συμβάντα με 547 ελαφρά τραυματίες. Κατά την ΕΛΑΣ τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βεβαίωσε 22.000 παραβάσεις, από τις οποίες οι 850 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Ενδεικτικά σημειώθηκαν 511 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 46 σε βαθμό πλημμελήματος, 2.772 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 246 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 414 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 433 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1.446 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 51 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς (πηγή: EΛΑΣ)

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου