top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία – αυξημένα μέτρα και επαγρύπνιση για το καλοκαίρι

Η ΕΛΑΣ, λόγω της αυξημένης θερινής κίνησης από και προς τα αστικά κέντρα, λαμβάνει έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Αύξηση εμφανούς τροχονομικής αστυνόμευσης, με την παρουσία περιπολικών και δικύκλων σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικότερα σε χώρους που παρουσιάζουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον (αρχαιολογικοί χώροι), καθώς και σε χώρους που παρατηρείται μαζική μετακίνηση πολιτών (λιμάνια, αεροδρόμια, υπεραστικοί και σιδηροδρομικοί σταθμοί). Εντατικοποίηση ελέγχων σε τουριστικά λεωφορεία, τετράκυκλες μοτοσυκλέτες (γουρούνες), δημόσιας χρήσης επιβατικά, ταξί, καταστήματα ενοικιάσεως δικύκλων, ανασφάλιστα οχήματα καθώς και σε δίκυκλα, που οδηγούνται από ανήλικους, χωρίς άδεια οδήγησης.

Συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας, αντικανονικά προσπεράσματα και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ., αντικανονική κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας όταν μεταφέρονται παιδιά με αυτοκίνητο.

Εκδήλωση εντατικών μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης, στις εισόδους και εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης εκδρομέων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ