top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου

Από τις 30 Μαΐου έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες για την εκτέλεση του έργου της διαπλάτυνσης της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου.

Από τις 30 Μαΐου συνεργεία της αναδόχου εταιρείας έχουν ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες για την εκτέλεση του έργου της διαπλάτυνσης της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, που για πολλά χρόνια αποτελούσε διακαή επιθυμία των κατοίκων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και στόχο των Δημοτικών του Αρχών.

Σε αυτή την πρώτη φάση έχει καταληφθεί η άνοδος του δρόμου από το ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι το ύψος του ρέματος της Πικροδάφνης, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, προκειμένου να κατασκευαστούν τα προβλεπόμενα δίκτυα υποδομών που περιλαμβάνουν αγωγό ομβρίων, δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς και τα λοιπά έργα ανάπλασης της οδού και των πεζοδρομίων.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού, το εργοτάξιο θα μετακινηθεί στο απέναντι ρεύμα του ίδιου τμήματος της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου.

Αγίου Δημητρίου

Η εγκεκριμένη μελέτη του έργου περιλαμβάνει:

Μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με κεντρική διαχωριστική νησίδα με φύτευση και φωτισμό led.
Μια λωρίδα παρόδιας στάθμευσης ανά κατεύθυνση, η οποία θα διακόπτεται με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις με όλες τις εγκάρσιες οδούς, ώστε να αποκλείεται η παράνομη στάθμευση, να εξασφαλίζεται η ορατότητα και να διευκολύνεται η κίνηση των πεζών.
Λωρίδες αριστερής στροφής στους κόμβους, όπου αυτό απαιτείται από το σχεδιασμό, οι οποίες θα εξασφαλίζονται με μετατόπιση του άξονα της λωρίδας κυκλοφορίας εις βάρος των λωρίδων στάθμευσης.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, στο πλαίσιο των σύγχρονων αντιλήψεων περί βιώσιμης κινητικότητας, η κυκλοφορία των οχημάτων και η κίνηση των πεζών θα διεξάγεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παρόδιων χρήσεων, ενώ θα υπάρξει μια συνολική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης. Δελτίο Τύπου

Αγίου Δημητρίου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ