top icon
Επικαιρότητα

ΥΠΕΝ: παράταση στους Δήμους για την εκπόνηση των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) ως τις 31 Δεκεμβρίου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) δίνει στους Δήμους καταληκτική παράταση ως τις 31 Δεκεμβρίου για την υποχρεωτική εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Υπενθυμίζεται ότι προς εξυπηρέτηση τόσο των καταναλωτών, όσο και των τοπικών αρχών, με τον νόμο 4710/2020 προβλέφθηκε η κατάρτιση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) σε επίπεδο δήμων. Τα σχέδια αυτά χρηματοδοτούνται από το σχετικό πρόγραμμα του εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου, Πράσινο Ταμείο. Η πρόσκληση άνοιξε στις 23 Νοεμβρίου 2020 και οι ενταγμένοι Δήμοι ανήλθαν σε 254. Στα τέλη του Οκτωβρίου το Πράσινο Ταμείο αναμένεται να καλέσει με νέα πρόσκληση για την εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων 62 Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Πράσινου Ταμείου στα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων έχουν ενταχθεί 254 Δήμοι, από τους οποίους οι 241 έχουν ενεργοποιήσει διαδικασία και οι 117 έχουν υπογράψει σύμβαση (κατακύρωση διαγωνισμού 23, ολοκλήρωση διαδικασίας διακήρυξης 83, ολοκλήρωση διαδικασίας δημοσιότητας αιτήματος 68)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ