top icon
Επικαιρότητα

Υπό αναθεώρηση ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα

Δεν φαίνεται να μπορούν να γίνουν πράξη τα όσα ορίζει ο ισχύων νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την αναθεώρησή του.

Στην παρούσα νομοθεσία διαπιστώνεται ότι οι δυσκολίες για την ουσιαστική εφαρμογή των διατάξεων για τα ανασφάλιστα οχήματα είναι πολλές, με συνέπεια η κυκλοφορία τους να συνεχίζεται. Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν παρεμβάσεις προς τους αρμοδίους προκειμένου να αλλάξουν τα προβληματικά σημεία της και να οδηγηθούν οι παραβάτες σε συμμόρφωση. Η κυριότερη διαπίστωση είναι πως η ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αποτρεπτική.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και άλλοι κλαδικοί φορείς, έχουν ζητήσει από τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων να παρέμβουν, ιδιαίτερα στη διαδικασία της επιβολής προστίμων. Δεν υπάρχει συνέχεια και αυτό δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για παραβατικές συμπεριφορές και ανασφάλιστη κυκλοφορία. Ένας ακόμη λόγος που πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα, είναι το γεγονός ότι παραμένει άλυτο εδώ και πολλά χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ