31 Ιαν 2018

Υποθαλάσσια σήραγγα για τη Σαλαμίνα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε τη συγκατάθεσή του για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που σχετίζεται με την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα ως τα Παλούκια της Σαλαμίνας. 

Επί δεκαετίες, στο μυαλό όλων όσων έμπαιναν με το αυτοκίνητό τους στην παντόφλα που θα τους πήγαινε από το Πέραμα ως τα Παλούκια της Σαλαμίνας, υπήρχε η σκέψη για τη κατασκευή μιας οδικής γέφυρας που θα συνέδεε την Αττική με το κοντινότερο σε εκείνη νησί του Σαρωνικού. Κανείς δεν φανταζόταν πως τελικά η σύνδεση αυτή φέρεται να πλησιάζει, ακόμη περισσότερο δεν πίστευε ότι αυτό θα ήταν εφικτό με μια υποθαλάσσια γέφυρα. Όμως, έγινε διαγωνισμός γι αυτό, ο οποίος διακόπηκε στη δεύτερη φάση του, μετά την προσφυγή του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «Πέριβος». Ωστόσο, το τέταρτο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ αριθμόν 222/2018 απόφασή του, απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Ομίλου. Κατόπιν αυτού, ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί. Η υποθαλάσσια σήραγγα θα περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό μήκος του έργου στα 14,5 χλμ. Ασφαλώς, αν τελικά προχωρήσει η δουλειά αυτή θα υπάρχουν διόδια και φυσικά θα περάσουν αρκετά ακόμη χρόνια ώσπου να ολοκληρωθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

Σχόλια

Όπως θα σας εξηγήσει ένας

Όπως θα σας εξηγήσει ένας ιστορικός, η λέξη "αν" είναι άγνωστη στην επιστήμη του. Οπότε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν μεν μια σημαντική μάχη του αρχαίου κόσμου, αλλά ως εκεί. Μπορεί ο κόσμος να ήταν χειρότερος, ίδιος ή και καλύτερος ακόμα και με διαφορετική έκβαση της μάχης.