Επικαιρότητα Ελλάδα

Υπουργείο Μεταφορών – τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Νέες διαδικασίες τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, καθώς επιτρέπονται πλέον σε αυτή τη φάση σταδιακής άρσης των περιορισμών οι μετακινήσεις εκτός νομού μόνιμης κατοικίας.

Aπό τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι μετακινήσεις χαρακτηρίζονται από νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού Covid-19. Έτσι, για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης και τουριστικά λεωφορεία επιτρέπεται ως τις 31 Μαΐου η πλήρωση των θέσεων έως 50%. Μετά την ημερομηνία αυτή, όλα τα σχετικά ζητήματα θα επανεξεταστούν. Η χρήση προστατευτικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, συνιστάται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για διαδικασίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες πρέπει να κρατούν αποστάσεις από 1 έως 1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβασή τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσουν.

Οι πάροχοι υπηρεσιών σε όλους τους τομείς μαζικής μεταφοράς έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προστασίας, να εφοδιάζουν το προσωπικό με απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αλκοολούχο αντισηπτικό). Ακόμη, πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι περιοχές και τα σημεία επαφής επιβατών, αλλά και τα μηχανήματα, με ειδικά για την περίσταση υλικά.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου