top icon
Επικαιρότητα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ενημέρωση για τη διαδικασία ιατρικής εξέτασης στις άδειες οδήγησης

Το ιατρικό σώμα ενημερώνεται για τη δυνατότητα που χορηγεί το νομοσχέδιο «Οδηγώντας με Ασφάλεια» στους γιατρούς να ενταχθούν στο νέο σύστημα της διαδικασίας έκδοσης, αλλά και ανανέωσης των αδειών, στις κατηγορίες όπου απαιτείται.

Για τη διαδικασία της ιατρικής εξέτασης που αφορά στην έκδοση και ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης ενημέρωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης. Σκοπός της ήταν η ενημέρωση του ιατρικού σώματος για τη δυνατότητα που χορηγεί ο νόμος 4850/21 «Οδηγώντας με Ασφάλεια» στους ιατρούς να ενταχθούν στο νέο σύστημα της διαδικασίας έκδοσης, αλλά και ανανέωσης των αδειών, στις κατηγορίες των αδειών όπου απαιτείται.

Με βάση το πλαίσιο διενέργειας της ιατρικής εξέτασης που περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 5703/9-12-2021), ο γιατρός συμπληρώνει και εκδίδει το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, ενημερώνεται αυτόματα ο ψηφιακός φάκελος του υποψηφίου στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Εξαδάκτυλο για τη σύσταση Επιτροπής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να προσδιοριστούν οι προδιαγραφές για τη δημιουργία και άλλων εξεταστικών Κέντρων για τις εξετάσεις οδηγών με κινητικά προβλήματα, προκειμένου να μην αναγκάζονται οι υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να γίνει η εξέταση στο Κέντρο «Ηνίοχος».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ