Επικαιρότητα Ελλάδα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – ζητά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία για δοκιμαστική λειτουργία

Ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών προς την αυτοκινητοβιομηχανία, για τη διάθεση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για δοκιμαστική λειτουργία στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μέσω της επίσημης ηλεκτρονικής του διεύθυνσης, ζητά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία για δοκιμαστική λειτουργία. Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό του για το συγκεκριμένο ζητημα, αναφέρει τα εξής: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δράττοντας την ευκαιρία που δίνει το έργο της «Προμήθειας Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ενσωματώνει στο μείγμα τεχνολογιών και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων–φόρτισης, είναι αναγκαία η δοκιμαστική κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος κατάλληλων διαδρομών από φέτος το καλοκαίρι έως τα τέλη Ιουνίου 2021.

 

Στην παρούσα χρονική συγκυρία και στο εγχείρημα αυτό, η συμβολή του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) είναι καθοριστική. Η δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από ευγενικές χορηγίες. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών από πλευράς σας, ώστε να περιέλθει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για ένα χρονικό διάστημα ικανός αριθμός ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, που θα ενταχθούν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στο αμέσως επόμενο διάστημα.Προσβλέποντας στην ανταπόκρισή σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και περαιτέρω συνεργασία στην ηλεκτρονική διεύθυνση ggmsec@yme.gov.gr (πηγή: Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών)

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου