top icon
Επικαιρότητα

Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος: από το 2023 και μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες

Οι διαδικασίες για τα προπαρασκευαστικά στάδια σχετικά με την ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, σενάριο που επανήλθε στην τρέχουσα επικαιρότητα τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2023.

Επί δεκαετίες, στο μυαλό όλων όσων έμπαιναν με το αυτοκίνητό τους στην παντόφλα που θα τους πήγαινε από το Πέραμα ως τα Παλούκια της Σαλαμίνας, υπήρχε η σκέψη για τη κατασκευή μιας οδικής γέφυρας που θα συνέδεε την Αττική με το κοντινότερο σε εκείνη νησί του Σαρωνικού.

Κανείς δεν φανταζόταν πως τελικά η σύνδεση αυτή φάνηκε να πλησιάζει, ακόμη περισσότερο δεν πίστευε ότι αυτό θα ήταν εφικτό με μια υποθαλάσσια γέφυρα. Όμως, έγινε διαγωνισμός γι αυτό, ο οποίος διακόπηκε στη δεύτερη φάση του, μετά την προσφυγή του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «Πέριβος».

Ωστόσο, το τέταρτο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ αριθμόν 222/2018 απόφασή του, απέρριψε πριν τρία χρόνια ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας. Κατόπιν αυτού, ο διαγωνισμός αναμενόταν να ολοκληρωθεί, κάτι που τότε δεν συνέβη. Η υποθαλάσσια σήραγγα θα περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό μήκος του έργου στα 14,5 χλμ.

ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος

Ασφαλώς, αν τελικά προχωρήσει η δουλειά αυτή, θα υπάρχουν διόδια και φυσικά θα περάσουν αρκετά ακόμη χρόνια ώσπου να ολοκληρωθεί. Τα σενάρια αναφέρουν πλέον ότι οι διαδικασίες δεν αναμένεται να εκκινήσουν πριν το 2023, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνουμε την ίδια κουβέντα και το 2023, αναθεωρώντας την πρόβλεψη για ακόμη πιο αργότερα.

Τέλος, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο η θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνας, είναι η δεύτερη πιο πολυσύχναστη στην Ευρώπη, μετά την αντίστοιχη από το Ντόβερ μέχρι το Καλαί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ