top icon
Επικαιρότητα

Ένα Rimac C_Two 1.912 ίππων για τον Nico Rosberg

Ο Π.Π. της Formula 1 το 2016, Nico Rosberg, είναι ένας από τους 150 τυχερούς ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού C_Two των 1.912 ίππων της κροατικής Rimac.

Η Rimac Automobili, η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας του Mate Rimac και δημιουργός του ηλεκτρικού C_Two των 1.912 ίππων, καλωσόρισε και επισήμως σήμερα στις εγκαταστάσεις της στην Sveta Nedelja της Κροατίας τον Π.Π. της F1, Nico Rosberg, ο οποίος θα είναι ένας από τους μόλις 150 ιδιοκτήτες του… εξωφρενικού της hypercar.

Ο Γερμανός πιλότος, ύστερα από την ολοκλήρωση της καριέρας τους στην F1 και την κατάκτηση του στέμματος στην κορυφαία έκφανση του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2016, έχει στρέψει την προσοχή του στην «καθαρή κινητικότητα» έχοντας επενδύσει σε περισσότερες από 20 νεοφυείς εταιρείες στο χώρο, εκτός από τις ήδη γνωστές που αφορούν στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της Formula E.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο

Παρά τις καθυστερήσεις που ενέσκηψαν εξαιτίας της διαβόητης πανδημίας, η εξέλιξη του C_Two συνέχισε να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς με την Rimac  να δημιουργεί μία νέα γραμμή παραγωγής στην Κροατία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο πρώην επικεφαλής μηχανικός της Aston Martin, Vehicle Engineering στην Tesla και επικεφαλής του ομίλου Special Projects της Apple, Chris Porritt, προσχώρησε στην ομάδα της Rimac στη θέση του Chief Technology Officer, εστιάζοντας με το  έργο του στη γραμμή του νέου C_Two.

Το νέο hypercar από την Κροατία αναμένεται να εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 μίλια/ώρα (περίπου 161 χλμ./ώρα) σε χρόνο 4,3 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα 458(!) χλμ./ώρα.

Παράλληλα με την εξέλιξη του C_Two, η Rimac Automobili συνέχισε να αναπτύσσεται, με την Porsche να αυξάνει το μερίδιο συμμετοχής της στην εταιρεία στο 15,5% και το Hyundai Motor Group να επενδύει σε αυτή 80 εκατ. ευρώ. Αυτές οι επενδύσεις εντάσσονται σε μια μακρά λίστα συνεργασίων της Rimac με εταιρείες, όπως οι Koenigsegg, Automobili Pininfarina και Aston Martin.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ