top icon
Επικαιρότητα

Ένα VW e-Golf για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η ελληνική αντιπροσωπεία της VW παραχώρησε ένα e-Golf στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ένα VW e-Golf είναι ανάμεσα στα πρώτα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρέλαβε για τις ανάγκες του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα αυτοκίνητα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, παρόντος του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε μια φιλόδοξη “πράσινη” ατζέντα. Ξεκινάμε από εμάς τους ίδιους και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και πήραμε τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ τοποθετήσαμε φορτιστή έξω από το υπουργείο. Παράλληλα, αποκτήσαμε ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία, όπως και τα αυτοκίνητα, θα χρησιμοποιούνται για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων μας».

Το e-Golf έχει αυτονομία που φτάνει τα 316 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο και τα 232 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο (υπολογισμένη κατά WLTP), χάρη στην προηγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 35,8 kWh που διαθέτει. Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και αυτονομίας, με την επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+) που προσφέρει, το e-Golf είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση τόσο στην πόλη όσο και έξω από αυτή. Μάλιστα, σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε μόλις 45΄ της ώρας. Ας σημειωθεί ότι η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων. Τέλος, σημαντικό ότι το e-Golf είναι εξοπλισμένο με πολλά από τα συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen.

Στην εκδήλωση παρουσίασης, ο κ. Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, είχε την ευκαιρία να επιδείξει κάποιες από τις λειτουργίες του e-Golf στον Υπουργό ενώ παράλληλα δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί για την Kosmocar-Volkswagen τον επόμενο κρίκο στο στρατηγικό πλάνο που έχουμε για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Το 2020 αναμένουμε με ανυπομονησία το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου Volkswagen ID.3, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα καινοτόμο, ιδιαίτερα προηγμένο μοντέλο για την εποχή της ηλεκτροκίνησης».

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ