top icon
Κόσμος

Επετειακές εκδόσεις από την Maserati για τα 95 χρόνια της στους αγώνες

Η Maserati γιορτάζει σήμερα τα 95 χρόνια της στους αγώνες παρουσιάζοντας τις εκδόσεις F Tributo Special Edition των Levante και Ghibli.

Στις 25 Απριλίου του 1926 ο ιδρυτής της ιταλικής εταιρείας, Alfiri Maserati, κατέκτησε τη νίκη πίσω από το τιμόνι του Tipo 26 στην κατηγορία των 1.500 κ.εκ. στον εμβληματικό αγώνα του Targa Florio.

Εικοσιοκτώ χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου του 1954, η Maserati έκανε το ντεμπούτο της στην F1 με την 250F και οδηγό τον Juan Manuel Fagio.

Με αφορμή τη νίκη του Tipo 26, του «πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου που κοσμούνταν στο καπό του από τη διάσημη τρίαινα», η Maserati παρουσιάζει σήμερα την επετειακή έκδοση F Tributo Special Edition για λογαριασμό των σύγχρονων Levante και Ghibli.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια έκδοση που προσθέτει στιλιστικά στοιχεία στα δύο μοντέλα, όπως το χαρακτηριστικό κόκκινο (Rosso Tributo) και μπλε (Azzurro Tributo) που κοσμούν τις εξωτερικές τους επιφάνειες.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, το κόκκινο αποτελεί το χρώμα που χαρακτηρίζει την ιταλική σχολή στον τομέα των αγώνων, με το μπλε να παραπέμπει στα χρώματα της Modena, της πόλης που αποτελεί την έδρα της Maserati στη γείτονα χώρα.

Από εκεί και πέρα, οι νέες Maserati Levante και Ghibli Tributo κοσμούνται από τροχούς με διάμετρο 21 ίνστες, σε συνδυασμό με κίτρινες δαγκάνες στο σύστημα πέδησης των δύο αυτοκινήτων.

Τέλος, οι αποχρώσεις των εξωτερικών λεπτομερειών των δύο μοντέλων αντικατοπτρίζονται και στο εσωτερικό με τις κόκκινες ή κίτρινες ραφές να συνδυάζονται με μαύρες δερμάτινες επενδύσεις που φέρουν την ονομασία Pieno Fiore.

Διαβάστε επίσης: Από την Maserati 8M στην MC20

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Maserati σκοπεύει να επιστρέψει στους αγώνες με άρμα τη νέα MC20 και τις καθαρόαιμες εκδοχές της που αναμένεται να παρουσιαστούν την προσεχή περίοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ