top icon
Επικαιρότητα

Επικείμενη συγχώνευση PSA και FCA;

Το θέμα ανακινεί, αυτή τη φορά, όχι η ιταλική πλευρά, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού Ομίλου με πρόσφατες δηλώσεις του.

Το θέμα ανακινεί, αυτή τη φορά, όχι η ιταλική πλευρά, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού Ομίλου με πρόσφατες δηλώσεις του.

Μιλώντας στην ιταλική Corriere della Sera, o Carlos Tavares, ο σημερινός CEO της Peugeot-Citroen, δήλωσε πως μια πιθανή συγχώνευση ανάμεσα στους δύο ομίλους θα είναι εφικτή μόνο όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης της PSA. Χαρακτηριστικά, ο Tavares δήλωσε πως «…ο Sergio Marghionne είναι ευπρόσδεκτος κάθε φορά που θέλει να μας μιλήσει, ωστόσο για εμάς είναι κάπως νωρίς για αυτό. Πρέπει να τελειώσουμε τη δική μας θεραπεία ανακτώντας ως εταιρεία την υγεία μας». Θυμίζουμε πως η δήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια εκείνων του Sergio Marchionne, του ανθρώπου που χτίζει το οικοδόμημα που ακούει στο όνομα Fiat Chrysler Automobiles, ο οποίος δήλωσε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης πως «μελετάμε όλες τις πιθανές ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων». Πρόσφατα, μάλιστα, η MainFirst ανακοίνωσε πως η συγχώνευση ανάμεσα σε PSA και FCA είναι ιδιαίτερα πιθανή, με τον νέο υπερ-κολοσσό που θα προκύψει να μετονομάζεται σε Peugeot Chrysler Fiat Automobiles, τον Sergio Marchionne να διορίζεται ως ο Πρόεδρος και τον Carlos Tavares ως Διευθύνοντα Σύμβουλό της._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ