top icon
Επικαιρότητα

Επίσημη πρεμιέρα για την Mercedes Vision EQS

Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο από το αστέρι της Στουτγάρδης, το οποίο αποτελεί τον οιωνό ενός νέου και πολυτελούς οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων που θα παρουσιαστεί το 2021.

Η Mercedes Vision EQS που παρουσιάστηκε με περισσή λαμπρότητα σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης δεν είναι παρά ο προπομπός ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου με τα σήματα του Γερμανού κατασκευαστή από τη Στουτγάρδη – του πιο προηγμένου στην ιστορία της μάρκας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γεννήτορες του – το οποίο θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2021. Και όπως είναι προφανές, θα πρόκειται για έναν ακόμα EV που θα βρει στο διάβα του στις κατά τόπους αγορές το Tesla Model S, τη νέα και αμιγώς ηλεκτροκίνητη Jaguar ΧJ και το Audi e-tron GT.

Mercedes Vision EQS

Η έκδοση παραγωγής της EQS θα είναι 4θυρη και θα τοποθετηθεί στην αγορά δίπλα στην S-Class αποτελώντας το τέταρτο κατά σειρά της οικογένειας EQ μετά τις EQC, EQA και EQB. Χαρακτηριστική των προθέσεων της Mercedes είναι και η διαβεβαίωση του Προέδρου της εταιρείας, Ola Kallenius, ότι μέχρι το 2022 «η Mercedes θα έχει παρουσιάσει 10 τουλάχιστον αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα».

Mercedes Vision EQS

Το πρωτότυπο είναι εφοδιασμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες, με κάθε έναν να βρίσκεται εγκατεστημένος σε κάθε άξονα, έχοντας τη δυνατότητα να στέλλει ροπή ακόμα και σε έναν τροχό, χάρη στο σύστημα torque vectoring που ενσωματώνει. Η συνδυαστική ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται στα 350 kW, ήτοι στους 476 περίπου ίππους, και η ροπή στα 760 Nm, τιμές που εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο όχι υποδεέστερο των 4,5 δλ. καθώς και τελική ταχύτητα της τάξης των 200 χλμ./ώρα.

Mercedes Vision EQS

Το δάπεδο ΜΕΑ στο οποίο βασίζεται το πρωτότυπο είναι σε θέση να υποδεχτεί μπαταρία με δυναμική έως και 100 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία κίνησης που μπορεί να ανέλθει στα 700 χλμ., σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς της Mercedes. Χάρη στις τεχνολογίες που υποστηρίζουν σύστημα φόρτισης των 350 kW, ο συσσωρευτής ενέργειας της έκδοσης παραγωγής της Vision EQS θα μπορεί να ανακτά το 80% της μέγιστης ενέργειάς που μπορεί να αποθηκεύσει σε χρόνο 20 περίπου λεπτών.

Mercedes Vision EQ

Σχεδιαστικά, η Vision EQS χαρακτηρίζεται από τις διαφορετικές αναλογίες στο αμάξωμά της σε σχέση με τα συμβατικά 4θυρα μοντέλα της εποχής μας – και φυσικά από τα 940 στο σύνολο LED στοιχεία που κοσμούν τις εξωτερικές της επιφάνειες. Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό η έμπνευση των σχεδιαστών προέρχεται από τα… σκάφη πολυτέλειας με τους στιλίστες να υιοθετούν φουτουριστικές φόρμες και πρωτότυπα υλικά, που δίνουν το δικό τους στίγμα και χαρακτήρα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το πρωτότυπο είναι εφοδιασμένο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ