top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: O Luca de Meο είναι ο νέος CEO της Renault

Η Renault ανακοίνωσε και επίσημα προ ολίγου ότι ο Luca de Meo αναλαμβάνει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας, ο προερχόμενος από τη Seat, Luca de Meo, αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στη Renault από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Στη σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία επισημαίνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο Luca de Meo, μέσω της καριέρας του, της εμπειρίας και της επιτυχίας του στα προηγούμενα καθήκοντά του, συνδυάζει όλες τις ιδιότητες για να συνεισφέρει σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης και μετασχηματισμού του Groupe Renault.»

Μέχρι να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, τη θέση του CEO στη γαλλική εταιρεία διατηρεί η Clotilde Delbos.

Ο Luca de Meo γεννήθηκε το 1967 στο Μιλάνο. Η Ιταλός, ο οποίος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1992 στη Renault πριν μεταπηδήσει το 1997 στην Toyota, εν συνεχεία το 2002 στο Fiat Group, όντας υπεύθυνος για τις μάρκες Fiat, Lancia και Alfa Romeo, και επτά χρόνια αργότερα στο VW Group, αρχικά στην Audi στο τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ και τα τελευταία πέντε χρόνια στο τιμόνι της ισπανικής Seat.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ