top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται το νέο Kia Rio GT

Η κορεάτικη εταιρεία «χτυπά» στην καρδιά των γρήγορων μικρών χάτσμπακ φέρνοντας στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα τον αντίπαλο του Ford Fiesta ST.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του βρετανικού ειδικού Τύπου, το Kia Rio αναμένεται να αντικατασταθεί με ένα εντελώς νέο μοντέλο μέσα στο 2017. Αμέσως μετά το επίσημο ντεμπούτου, οι Κορεάτες αναμένεται να εμπλουτίσουν τη γκάμα του με μια έκδοση που θα ανταποκρίνεται στις σπορ προσδοκίες των φανατικών οπαδών της κατηγορίας.

Η νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται, θα εξασφαλίζει χαμηλότερο βάρος, καλύτερη ακαμψία και βελτιωμένα οδικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την υπάρχουσα. Υπεύθυνος για την εξέλιξη του νέου Rio GT είναι ο Albert Biermann, ο οποίος ηγείτο στο παρελθόν του τμήματος Μ της γερμανικής BMW.

Βασικό ατού της κορυφαίας έκδοσης του κορεάτικου «μικρού» θα είναι ένας σύγχρονος βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 1,6 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει με τη βοήθεια τούρμπο περί τους 180 ίππους.

Τέλος, με αφορμή την παρουσία της μάρκας στη… φθινοπωρινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Kia αναμένεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου GT, το οποίο θα βασίζεται στο ομώνυμο και τετράθυρο Coupe Concept._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ