top icon
Επικαιρότητα

Έρευνα: Μαύρη πέτρα στα συμβατικά αυτοκίνητα ρίχνουν οι οδηγοί ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ην. Βασίλειο, το 91% των οδηγών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων δεν επιθυμούν την… επιστροφή τους στα οχήματα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η εταιρεία Zap-Map πραγματοποίησε τον περασμένο Νοέμβριο μία on-line έρευνα αξιοποιώντας ένα δείγμα που απαρτίζονταν από περισσότερους από 2.000 πολίτες οι οποίοι ήδη οδηγούν ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στο Ην. Βασίλειο. Το κεντρικό ερώτημα της σχετικής έρευνας δεν ήταν άλλο από το κατά πόσο οι οδηγοί ενός EV επιθυμούν την… επιστροφή τους σε ένα συμβατικό όχημα που κινείται αποκλειστικά από θερμικό κινητήρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ως άνω έρευνας το 91% των ερωτηθέντων δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί να οδηγήσει ξανά ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή, μόλις το 1% δήλωσε ότι επιθυμεί να «ανταλλάξει» το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό του με ένα συμβατικό, ενώ το υπόλοιπο 8% δήλωσε πως δεν είναι σίγουρο για την «παραμονή» του ή μη στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων στη διαδικτυακή έρευνα της Zap-Map απαρτίζονταν από άτομα που οδηγούσαν για πρώτη φορά ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο (73%) – μάλιστα, το 52% των ατόμων που συμμετείχαν είχε προβεί στην αγορά ενός EV μέσα στο 2020.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι απαντήσεις αναφορικά με τον «βαθμό ικανοποίησης του οδηγού» όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (91%), τα plug-in υβριδικά (84%) και τα συμβατικά, ντίζελ και βενζίνης (72%).

Σε ότι αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο «βαθμό ικανοποίησης του οδηγού», τα VW ID.3, Kia Niro PHEV και BMW Σειρά 3 συγκέντρωσαν ποσοστό 100%, τa Tesla Model 3 και Kia e-Niro βαθμολογία 96%, ενώ ποσοστό 94% απέσπασε το Hyundai Kona Electric. Αντίστοιχα, από 92% και 90% πήραν τα Renault Zoe και Nissan Leaf.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ