top icon
Επικαιρότητα

Έρευνες εισαγγελέων στα γραφεία της FCA με φόντο παράτυπα λογισμικά χειραγώγησης των εκπομπών

Γερμανοί εισαγγελείς προχώρησαν σε έρευνες στα γραφεία της Fiat Chrysler Automobiles σε Γερμανία και Ιταλία ως μέρος μιας διεθνούς έρευνας για απάτη σχετικά με την πιθανή παρουσία παράτυπων λογισμικών που παραποιούσαν τα εκπομπές ρύπων σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα του ομίλου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης, το πιθανώς παράνομο λογισμικό έχει εντοπιστεί σε κινητήρες της οικογένειας Multijet που χρησιμοποιούνται στα επιβατικά μοντέλα των Alfa Romeo, Jeep και Fiat, καθώς και σε πετρελαιοκινητηρες που απαντώνται στα επαγγελματικά οχήματα των Iveco και Fiat.

Παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να περάσουν τις εργαστηριακές μετρήσεις για τον προσδιορισμό των εκπομπών τους, τα «επίμαχα» οχήματα φέρονται να χρησιμοποίησαν λογισμικό που απενεργοποιούσε σε μεγάλο βαθμό τα συστήματα περιορισμού των καυσαερίων κατά την οδήγηση στο δρόμο.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι περισσότερα από 200.000 από τα εν λόγω αυτοκίνητα βρίσκονται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι ως άνω κινητήρες ανήκουν στην οικογένεια “Family B” της FCA – πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους πετρελαιοκινητήρες των επιβατικών μοντέλων του ιταλικού ομίλου της οικογένειας Multijet των 1,3, 1,6 και 2,0 λίτρων προδιαγραφών EU5 και EU6. Οι προς διερεύνηση κινητήρες επαγγελματικών οχημάτων της CNH Industrial είναι 110 Multijet F1AE3481G, 115 Multijet 250A1000, 150 Multijet F1AE3481D και 180 Multijet F1CE3481E.

Οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών επικεντρώνεται σε εννέα άτομα που ζουν στην Ιταλία, καθώς και στις δραστηριότητές τους από το 2014 έως και το 2019. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι έρευνες στα γραφεία της FCA, οι οποίες συντονίζονται από την EUROJUST, πραγματοποιήθηκαν στα ομοσπονδιακά κρατίδια της Έσσης και της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία και στην ιταλική περιφέρεια Piemonte.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ