top icon
Επικαιρότητα

Εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών από την LG Chem στην Πολωνία

Η LG Chem θα κατασκευάσει στην Πολωνία ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στον κόσμο με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η κορεάτικη εταιρεία, και συγκεκριμένα η LG Chem Wroclaw Energy, θυγατρική της LG Chem, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στην Πολωνία ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών που προορίζονται αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εν λόγω μονάδα αναμένεται να έχει μέγιστη παραγωγική δυναμική που θα αγγίζει τις 65 GWh, όπως επισήμως ανακοινώθηκε.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η εν λόγω μονάδα αναμένεται να είναι όχι μόνο η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως – θυμίζουμε ότι το αντίστοιχο μέγεθος για το Gigafactory της Tesla πο βρίσκεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ είναι 35 GWh.

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο θα έχει την έδρα του στην πόλη Wroclaw, θα ανέλθει στα €1,5 δις, εκ των οποίων τα €480 εκατ. θα προέλθουν μέσω δανειακών συμβάσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΤΕ δηλώνει πως οι δικές της επενδύσεις θα συμβάλουν στην κατασκευή συσσωρευτών ενέργειας η οποίες θα είναι σε θέση να προσφέρουν κίνηση σε σχεδόν 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση.

Στόχος της LG Chem Wroclaw Energy είναι να απασχολεί σε μόνιμη βάση στην εν λόγω μονάδα έως το 2022 περί τους 6.000 εργαζομένους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ