top icon
Επικαιρότητα

Έτσι λειτουργεί το Drag Strip mode της νέας Ford Mustang GT (+video)

Χάρη στο νέο αυτό σύστημα και την αρωγή του 10τάχυτου κιβωτίου της, η κουπέ έκδοση της ανανεωμένης Ford Mustang με τον 5λιτρο για την περίσταση V8 κινητήρα επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 96 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω από 4 δλ.

Στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε, η Ford είχε παρουσιάσει την ανανεωμένη γενιά της καθ’ όλα εντυπωσιακής Mustang -που στην υπάρχουσα μορφή της κλείνει πλέον τρία χρόνια παρουσίας στις κατά τόπους αγορές- χωρίς ωστόσο να παραθέτει αναλυτικά στοιχεία σε σχέση με τις τεχνικές περγαμηνές των διαθέσιμων κινητήρων της. Σήμερα σε αντίθεση, η Ford μας αποκαλύπτει πως για τα μοντέλα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού ο ανανεωμένος στα σημεία 5λιτρος V8 κινητήρας του μοντέλου, ο οποίος αποδίδει εκεί 466 ίππους και 570 Nm ροπής, διαθέτει υψηλότερη σχέση συμπίεσης σε σχέση με το παρελθόν (12:1 έναντι 11:1), ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την ικανότητα περιστροφής του (ο κόφτης πλέον επεμβαίνει στις 7.500 σ.α.λ. αντί για τις 7.000 σ.α.λ.) και την κατανάλωση καυσίμου. Επιπρόσθετα, ο βιταμινούχος V8 των αμερικανών ενσωματώνει το σύστημα Active Valve Performance Exhaust System που αναβαθμίζει την ηχητική του απόδοση. Και τα σημαντικότερο: πέραν το χειροκίνητου κιβωτίου, συνεργάζεται με το νέο 10τάχυτο, παρακαλώ, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Ford, αλλά και με το «πρόγραμμα» Drag Strip που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 96 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 4 δλ.!

Τι ακριβώς όμως είναι το Drag Strip mode; Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα από τα πέντε διαθέσιμα προγράμματα που έχει στη διάθεσή του οδηγός στο κουπέ μοντέλο του 2018 –τα υπόλοιπα είναι τα normal, sport, track και snow/wet. Έχει δε σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει μέγιστη επιτάχυνση στην ευθεία, με τη λειτουργία του να ελέγχεται από το «10άρι» κιβώτιο SelectShift εξαλείφοντας τον χαμένο χρόνο που συνήθως υπάρχει στις αλλαγές σε ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με την Ford, η ταχύτητα διαδοχής των σχέσεων είναι καλύτερη ακόμα και σε σχέση με το «διπλόδισκο» PDK κιβώτιο της Porsche με την καμπύλη της ροπής του V8 κινητήρα να μην «πέφτει» κατά τη διάρκεια των αλλαγών.

Κλείνοντας, η Ford επισημαίνει πως για την «under-4» επίδοση της 8κύλινδρης Mustang στο τυποποιημένο «0-96» σημαντική είναι και η συμβολή των ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών Pilot Sport 4 της Michelin, τα οποία συνδυάζονται με το προαιρετικό πακέτο Performance Pack, κομμάτι του οποίου αποτελεί η προσαρμοζόμενη σε σκληρότητα ανάρτηση MagneRide._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ