top icon
Επικαιρότητα

Η Ferrari F40 Competizione που κανείς δεν θέλει να αγοράσει

Η Ferrari F40 Competizione αποτελεί ένα θαύμα της αυτοκίνησης, ωστόσο η συγκεκριμένη κουβαλά μια κατάρα η οποία περνά από ιδιοκτήτη σε ιδιοκτήτη.

Τον Αύγουστο του 2022 ο γνωστός οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s, πούλησε μια Ferrari F40 Competizione χρώματος Nardo Grey χωρίς να γίνεται γνωστό το ποσό που δαπάνησε ο νέος κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Όλοι θα περιμέναν πως αυτή η Ferrari θα έμενε για καιρό στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη, ωστόσο αυτό δε συνέβη. Η εν λόγω Ferrari F40 Competizione ξαναπουλήθηκε άμεσα και τώρα δημοπρατείται ξανά από τον οίκο Barret- Jackson στo Scottsdale.

Ferrari

Αν κάποιος διάβαζε τη συγκεκριμένη είδηση θα έβγαζε το συμπέρασμα πως ο λόγος της εκ νέου πώλησης της Ferrari F40 Competizione είναι η συνεχώς αυξανόμενη τιμή της στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων. Ωστόσο αυτό απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Βλέπετε η εν λόγω Ferrari έχει υποστεί βελτιώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τη συλλεκτική της ταυτότητα.

Ferrari

Πρωτίστως το συγκεκριμένο Nardo Grey χρώμα δεν είναι το αρχικό χρώμα της συγκεκριμένης Ferrari F40 Competizione και αυτό είναι κάτι που στο Maranello δεν βλέπουν με καλό μάτι, οι Ιταλοί θεωρούν ιεροσυλία την αλλαγή του εργοστασιακού κίτρινου χρώματος της εν λόγω Ferrari. Στο εσωτερικό τα μπλέ αγωνιστικά καθίσματα της Sabelt μπορεί να δίνουν μια racing εμφάνιση, ωστόσο η αντικατάσταση των εργοστασιακών μαύρων καθισμάτων αποτελεί ακόμη ένα “έγκλημα” που έχει γίνει.

Ferrari

Το κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά την αλλοίωση της εικόνας της Ferrari F40 Competizione, έχει να κάνει με τον κινητήρα. Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στον κινητήρα των 2.9 λίτρων, έχουν αυξήσει κατακόρυφα την ιπποδύναμη με αποτέλεσμα οι 470 ίπποι να έχουν γίνει 700 και αυτοί με τη σειράς τους να γίνονται 1.000 μετά από κάποιες απαιτούμενες ρυθμίσεις.

Ferrari

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί να μην βρίσκει αγοραστή η εν λόγω Ferrari F40 Competizione. Ο λόγος είναι απλός, όποιος συλλέκτης κατέχει το εν λόγω αυτοκίνητο μπαίνει άμεσα στη μαύρη λίστα της Ferrari. Ναι καλά διαβάσατε, η Ιταλική φίρμα όλο και πιο συχνά βάζει εύπορους πελάτες σε αυτή την λίστα καθώς παρατηρεί πως πολλά “έργα τέχνης” που έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής της, μετατρέπονται σε κάτι διαφορετικό. Τώρα μένει να δούμε αν κάποιος θα ρισκάρει να αγοράσει την συγκεκριμένη Ferrari F40 Competizione.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ