top icon
Επικαιρότητα

Ferrari και McLaren στον κόσμο των δύο τροχών

Οι δύο κατασκευαστές τετράτροχων ονείρων εισβάλουν εκ νέου στον κόσμο των δύο τροχών. Και δη, των αγωνιστικών ποδηλάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που… διάσημες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφουν την προσοχή τους στον αναπτυσσόμενο κλάδο της ποδηλασίας σε συνεργασία με εξειδικευμένες στο είδος εταιρείες. Για την περίσταση, με αφορμή την παρουσία τους στο Eurobike Show 2017 που χθες άνοιξε και επίσημα τις πύλες του στη Γερμανία, τόσο η βρετανική McLaren όσο και η Ferrari παρουσίασαν σε συνεργασία με τις εταιρείες Specialized και Bianchi αντίστοιχα δύο καθαρόαιμα, πανάλαφρα και εξαιρετικά προηγμένα σε τεχνολογία αγωνιστικά ποδήλατα που κάθε λάτρεις του είδους θα ήθελε να έχει στην προσωπική του συλλογή.   

Ξεκινώντας από το McLaren Specialized S-Works της σειράς Roubaix, που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση ως φόρος τιμής στα 50 χρόνια παρουσίας της βρετανικής εταιρείας στα GP, αξίζει να σταθεί κανείς στον σκελετό του, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα, στην πρωτοποριακή ανάρτηση Future Shock που διαθέτει διαδρομή 20 χλστ., τους αερουδυναμικούς τροχούς Roval CLX32, στα κεραμικά ρουλεμάν τους, στο σύστημα διαδοχής των σχέσεων που λειτουργεί με… ρεύμα, στα υδραυλικά φρένα και φυσικά στο χρώμα McLaren Heritage Orange στο οποίο είναι βαμμένος ο σκελετός του. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της κατασκευής, το συνολικό της βάρος δεν υπερβαίνει τα 6,8 κιλά και η τιμή του –κρατηθείτε- τα 11.800 δολάρια.

Για το ιταλικό διαμάντι της Bianchi που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Ferrari, θα χρειαστεί να καταβάλετε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 18.000 δολάρια προκειμένου να το αποκτήσετε. Το SF01, όπως ονομάζεται, είναι διαθέσιμο στα χρώματα Rosso Corsa και Nero Setoso, με τον carbon σκελετό του να ζυγίζει μόλις 780 gr. Κάθε ζάντα, η οποία «ντύνεται» από ελαστικά του τύπου P Zero της επίσης ιταλικής Pirelli, υπερβαίνει οριακά σε βάρος τα 1,4 κιλά και η αλά F1 σέλα, τα 94 gr. Οι δύο εταιρείες δεν ανακοινώνουν το συνολικό βάρος του SF01, αν και βέβαιο είναι πως δεν θα υπερβαίνει τα αντίστοιχα επίεδα του McLaren Specialized. Καλές βόλτες, λοιπόν!_X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ