top icon
Επικαιρότητα

Φρένο στις συνομιλίες Apple και Hyundai Motor Group

To Hyundai Motor Group επιβεβαίωσε τη διακοπή των συνομιλιών με την Apple που είχε ξεκινήσει με θέμα την κατασκευή ενός ηλεκτρικού και αυτόνομου οχήματος για λογαριασμό της αμερικάνικης εταιρείας.

To Hyundai Motor Group έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει πρόσφατα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η κορεάτικος όμιλος έχει διακόψει τις συνομιλίες του με τη Apple που είχαν ως αντικείμενο μια επικείμενη συνεργασία τους στον τομέα των ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων.

Στη λιτή του ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη σύμφωνα με τους κανόνες του χρηματιστηρίου που απαιτούν τακτικές ενημερώσεις των επενδυτών σχετικά με πληροφορίες και φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, ο όμιλος αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν έχουμε συνομιλίες με την Apple για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων».

Και συμπληρώνει:

«Λαμβάνουμε αιτήματα συνεργασίας για από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων από διάφορες εταιρείες, αλλά βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί».

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του έτους η Hyundai επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με την Apple ώστε οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν στο τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την πρώτη να αναλαμβάνει για λογαριασμό της δεύτερης την κατασκευή ενός ή και περισσοτέρων EVs (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ωστόσο, στελέχη της κορεατικής εταιρείας εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους γύρω από το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο εταιρειών. Σύμφωνα με μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters μη κατονομαζόμενο στέλεχος της Hyundai φέρεται να δήλωσε τα εξής:

«Αγωνιούμε για το πώς να το κάνουμε, αλλά και αν είναι καλό να το κάνουμε ή όχι. Δεν είμαστε μία εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα για άλλους. Δεν είναι δεδομένο ότι η συνεργασία με την Apple θα είχε καλά αποτελέσματα».

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης που αφορά στην παύση των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές, η αξία της μετοχής της Hyundai έπεσε κατά 6,2%, ενώ εκείνες της Kia κατά 15% μειώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία τους κατά 3 και 5,5 δις δολάρια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ