top icon
Επικαιρότητα

Geely και Volvo ενδυναμώνουν τη συνεργασία τους

Οι Volvo και Geely θα μείνουν ανεξάρτητες ενδυναμώνοντας όμως τη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα που άπτονται της τεχνολογίας, των κινητήριων μονάδων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης καθώς και των πλατφορμών.

Η Volvo και η Geely συμφώνησαν χθες προκειμένου να διευρύνουν τη μεταξύ τους συνεργασίας, η οποία «θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες των δύο εταιρειών παρέχοντας συνέργειες σε κινητήρες, κοινή χρήση δαπέδων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς και σε τεχνολογίες που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Σουηδού κατασκευαστή.

Πιο συγκεκριμένα, η Geely και η Volvo (σ.σ.: ως γνωστόν, η δεύτερη ανήκει στον όμιλο της κινέζικης εταιρείας) θα συνδυάσουν τις δράσεις στον τομέα των κινητήρων σε μία καινούργια εταιρεία που θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στο 2021 και θα εστιάζει στις συμβατικές καθώς και στις υβριδικές μονάδες. Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε η από κοινού χρήση δαπέδων για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα των δαπέδων SEA και SPA2, καθώς και η στενή συνεργασία των δύο εταιρειών στις τεχνολογίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση καθώς και την αυτόνομη οδήγηση.

Οι Geely και Volvo ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συνεργαστούν με την θυγατρική της πρώτης Lync & Co, η οποία θα χρησιμοποιεί το δίκτυο διανομέων και επισκευαστών της σουηδικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως διευκρινίζουν οι δύο πλευρές, οι Geely και Volvo δεν θα συγχωνευθούν, παραμένοντας ανεξάρτητες.

«Έχοντας αξιολογήσει τις διαφορετικές επιλογές καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι ένα μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δύο αυτόνομων εταιρειών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη και ταυτόχρονα να επιτευχθούν οι τεχνολογικές συνέργειες σε πολλούς τομείς. Χαιρετίζουμε την ευκαιρία την περαιτέρω συνεργασία με τη Geely Auto», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και CEO της Volvo, Håkan Samuelsson.

Από τη μεριά του, ο Li Shufu, Πρόεδρος της Geely Holding, είπε:

«Ως μέτοχοι και διαχειριστές του χαρτοφυλακίου και των δύο εταιρειών, η Geely Holding βλέπει σημαντικά οφέλη από βαθύτερες συνεργασίες και συμμαχίες διατηρώντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία τους. Η συνεργασία θα δημιουργήσει δύο ακόμη ισχυρότερες και παγκοσμίως ανταγωνιστικές εταιρείες στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο της τεχνολογίας και των νέων υπηρεσιών κινητικότητας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ