top icon
Επικαιρότητα

H αυτοκινητοβιομηχανία του Ιράν συνεργάζεται με τον Pininfarina

Η επερχόμενη γκάμα νέων μοντέλων της ιρανικής IKCO θα έχει την υπογραφή του διάσημου ιταλικού σχεδιαστικού οίκου που πλέον αποτελεί «τμήμα» της ινδικής Mahindra.

Μπορεί ο οίκος Pininfarina να είναι γνωστός στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα για μερικά από τα πιο όμορφα ευρωπαϊκά τετράτροχα όλων των εποχών, όπως είναι για παράδειγμα οι Alfa Romeo Brera, Peugeot 406 Coupe, Ferrari 456 GT και Lancia 037, ωστόσο το ένδοξο αυτό παρελθόν του δεν τον εμποδίζει στα πλαίσια της νέας για τον ίδιο εποχής του να αναπτύσσει συνεργασίες με λιγότερο καταξιωμένα brands εκτός γηραιάς ηπείρου. Όπως για παράδειγμα, με την ιρανική IKCO, που σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο από πλευράς όγκου πωλήσεων κατασκευαστή στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας αλλά και της Β. Αφρικής.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγα 24ώρα, ο Pininfarina θα αναπτύξει για λογαριασμό του ιρανού κατασκευαστή μια εντελώς νέα πλατφόρμα αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό του δαπέδου, του αμαξώματος αλλά και την προϊοντική ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος. Η συμφωνία, η οποία κοστολογήθηκε στα 70 εκ. ευρώ, έχει 3ετή ορίζοντα και αφορά στην εξέλιξη όχι ενός, αλλά τεσσάρων διαφορετικών τύπων αμαξώματος που θα βασίζονται στην ευέλικτη αυτή πλατφόρμα.

Αξίζει εδώ να θυμίσουμε πως αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά συνεργασία του οίκου Pininfarina με κατασκευαστές εκτός Ευρώπης. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πως ο τελευταίος έχει βάλει το… χεράκι του στο εντυπωσιακό Fittipaldi EF7 των 600 ίππων, ενώ την ίδια στιγμή έχει συνάψει συμφωνία με την κινεζική Hybrid Kinetic Group για την κατασκευή έως το 2020 του H600 Sedan (φωτογραφίες)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ