top icon
Επικαιρότητα

H BMW αυξάνει την παραγωγή μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων στο Dingolfing

Η αυξανόμενη ζήτηση για οχήματα περιορισμένων ή μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη οδηγεί τους Βαυαρούς του BMW Group στη διεύρυνση της παραγωγικής ικανότητας της μονάδας κατασκευής ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών που βρίσκεται στο Dingolfing.

Το BMW Group διευρύνει πιο γρήγορα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί την παραγωγική ικανότητα της μονάδας κατασκευής μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που φέρει την ονομασία Competence Center E-Drive Production και έχει ως έδρα της στο Dingolfing, που με τη σειρά του βρίσκεται σχεδόν 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Μονάχου.

«Ξεκινάμε μια τεράστια επέκταση του Competence Center E-Drive Production στο Dingolfing: από 8.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα, σε 80.000 στο μέλλον. Στη μονάδα αυτή παράγουμε εξαρτήματα ηλεκτροκινητήρων για τα πλήρως και εν μέρει ηλεκτρικά μοντέλα μας. Μέχρι το τέλος του έτους, θα αυξήσουμε επίσης το προσωπικό μας από 600 σε περισσότερα από 1.400 άτομα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Νικολαΐδης, ο οποίος κατέχει τη θέση του επικεφαλής του τμήματος παραγωγής κινητήρων και E-Drive του BMW Group.

BMW Group - Dingolfing

Με την παρουσίαση των BMW 330e, X5 xDrive45e, X3 xDrive30e αλλά και του ηλεκτρικού Mini Cooper SE, ο αριθμός των εξηλεκτρισμένων μοντέλων του BMW Group ήδη απαριθμεί 12 μοντέλα. Μέσα στο 2020 η εξηλεκτρισμένη γκάμα του γερμανικού ομίλου θα εμπλουτιστεί με την αμιγώς ηλεκτρική iX3 και την plug-in υβριδική εκδοχή της X1.

Μέχρι το 2023, το BMW Group θα έχει στις τάξεις του 25 εξηλεκτρισμένα μοντέλα, με τα μισά από αυτά είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Βαυαρών, έως το 2021, 2025 και 2030 σχεδόν το ένα τέταρτο, το ένα τρίτο και το ένα δεύτερο των πωλήσεων του ομίλου στην Ευρώπη θα απαρτίζεται αντίστοιχα από εξηλεκτρισμενα μοντέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ