top icon
Επικαιρότητα

H Bosch στη μάχη κατά του κορονοϊού

Έγκυρη διάγνωση σε λιγότερο από 2.5 ώρες, χάρις σε ένα νέο τεστ ανίχνευσης του COVID-19.

Την στιγμή που στην Ισπανία αποσύρονται τα Κινεζικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού λόγω της χαμηλής αποτελεσματικότητας τους (αποδείχθηκε ότι βρίσκεται στο 30%, ενώ θα έπρεπε να ξεπερνάει το 80%), η  Bosch έχει έτοιμη μία γρήγορη και αξιόπιστη εναλλακτική, την οποία εξέλιξε μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες.

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο, η Bosch, συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή  ιατρικού εξοπλισμού Randox  Laboratories  για την δημιουργία αυτής της νέας διαδικασίας η οποία είναι σύμφωνη με τα ποιοτικά κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).  Καθώς λοιπόν η ταχεία διάγνωση του ιού είναι από τους πιο κρίσιμους παράγοντες  για τον περιορισμό της εκθετικής εξάπλωσης του ιού, το νέο αυτό τεστ μπορεί να ανίχνευση μία μόλυνση από τον SARS-CoV-2  κορονοϊό και να δώσει αποτελέσματα ακόμα και σε λιγότερο από 2,5 ώρες (σε αντίθεση με τις 24 έως 48 ώρες που χρειάζονται τα υπάρχοντα τεστ), με την αξιοπιστία του να ξεπερνάει ακόμα και το 95%.

test1

Πέρα όμως από την έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση,  η διαδικασία της Bosch εξοικονομεί περισσότερο πολύτιμο χρόνο , καθώς μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας στο σημείο της περίθαλψης (ακόμα και από μη εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό), εξαλείφοντας την ανάγκη μεταφοράς δειγμάτων, ενώ πέραν του COVID-19, ελέγχει το ασθενή ταυτόχρονα και για άλλες εννέα ασθένειες του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α και Β.

Το νέο τεστ χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα μοριακής διάγνωσης «Vivalytic» που κατασκευάζει το τμήμα Bosch Healthcare Solutions και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κέντρα υγείας.  Το δείγμα που θα ληφθεί από την μύτη ή τον λαιμό του ασθενή, τοποθετείται στην ειδική δοκιμαστική κασέτα (μία για κάθε ασθενή) η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα αντιδραστήρια και εισέρχεται στην συσκευή Vivalytic.  Η συσκευή είναι αυτοματοποιημένη, κάτι που σημαίνει ότι το προσωπικό μπορεί να απασχοληθεί αλλού. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε λιγότερο από 2,5 ώρες, κάτι που σημαίνει ότι κάθε συσκευή μπορεί να διενεργήσει μέχρι και 10 τεστ ημερησίως.

Το νέο τεστ θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία τον Απρίλιο και θα πωλείται στις διεθνείς αγορές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ