top icon
Επικαιρότητα

H έκθεση “Timeless Masterpieces” στο μουσείο Enzo Ferrari στη Modena

Μία έκθεση που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της μάρκας, όπως η 250 GTO και το Ferrari Monza.

Διερευνώντας τόσο το ιστορικό, όσο και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο παρουσιάστηκαν, η… όνομα και πράγμα έκθεση “Timeless Masterpieces” (Διαχρονικά Αριστουργήματα) που φιλοξενείται στο μουσείο της Ferrari στη Modena παρουσιάζει μερικά από τα πιο κομψά αυτοκίνητα στην ιστορία της ιταλικής φίρμας παρέχοντας με την ευκαιρία τις απαραίτητες «συνδέσεις» με τις τάσεις σχεδιασμού της εποχής τους.

Τα μοντέλα που δίνουν το «παρών» είναι μερικά από τα πιο διάσημα και αγαπητά στο σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής. Από την 166 Inter του 1948 και την 750 Monza του 1954, για παράδειγμα, που αποτελούν σύμβολα της μεταπολεμικής ιστορίας στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, έως και την πολυτελή 250 California του 1957, που συνθέτει με τη σειρά της την ιδανική για την εποχή έκφανση του grand tourer.

Το μάτι πέφτει εν συνεχεία σε μια εξαιρετικά σπάνια 250 GTO του 1962 – ένα από τα πιο ακριβοθώρητα κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα – καθώς και στην 365 GTS4 του 1969. Προχωρώντας πολύ πιο μπροστά στο χρόνο, η Ferrari California του 2008 και η GTC4Lusso του 2016 αποτελούν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα μιας κατηγορίας με περίσσεια… φινέτσας και στιλ. Το απίστευτο αυτό line-up ολοκληρώνεται από την Ferrari Monza SP1, μια καινοτόμο ερμηνεία των αγωνιστικών αυτοκινήτων ανοιχτού τύπου (barchetta) που έκαναν τη Ferrari γνωστή τη δεκαετία του ’50 και του ’60._Χ.Α.

Δείτε τις ιταλίδες καλλονές στο image gallery που ακολουθεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ