top icon
Επικαιρότητα

H Ford Mustang είναι το best-seller σπορ αυτοκίνητο του 2019

Η Ford Mustang γιορτάζει ιδανικά τη σημερινή 56η επέτειό της.

Μάλιστα, για το δημοφιλές μοντέλο της Ford η διάκριση είναι διπλή, καθώς εκτός από τον τίτλο του best-seller σπορ αυτοκινήτου, η Mustang κατακτά για έκτη συνεχόμενη χρονιά και εκείνον του πιο καλοπουλημένου σπορ κουπέ μοντέλου σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά, μέσα στο χρόνο που πέρασε, το εμβληματικό μοντέλο της Ford κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 102.090 αγοραστών σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η IHΚ Merkit.

Στη Γερμανία, οι πωλήσεις της Mustang στο σύνολο της περσινής χρονιάς αυξήθηκαν κατά 33% σε σχέση με εκείνες του 2018, ενώ στη Γαλλία η εμπορική του απήχηση διπλασιάστηκε. Συνολικά στην Ευρώπη, η Mustang κέρδισε το 2019 την εμπιστοσύνη 9.900 αγοραστών, επίδοση αυξημένη κατά 3% σε σύγκριση με εκείνη του προηγούμενου 12μηνου.

Ford Mustang

Περιττό είναι να αναφέρει κανείς ότι η Mustang είναι το best-seller μοντέλο στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων τα τελευταία 50 χρόνια.

Στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου, η Mustang είναι διαθέσιμη σε δύο τύπους αμαξώματος (κουπέ και κάμπριο), σε συνδυασμό είτε με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,0 λίτρων και ισχύ 449 ίππων της Ford (με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων ή χειροκίνητο 6άρι) είτε με τον 2.3L EcoBoost των 291 ίππων, ο οποίος διατίθεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο.

Η ειδική έκδοση Bullitt είναι διαθέσιμη μόνο σε κουπέ έκδοση και με τον 5λιτρο κινητήρα να αποδίδει για την περίσταση 460 ίππους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ