top icon
Επικαιρότητα

H Geely ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου της Lotus στην Κίνα

H Geely, η κινεζική εταιρεία που ελέγχει τις τύχες της Lotus, ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Κίνα στο οποίο σύντομα θα παράγονται και μοντέλα της βρετανικής φίρμας.

Η Geely ξεκίνησε την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Wuhan, την πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei της κεντρικής Κίνας, στο οποίο θα κατασκευάζονται προηγμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Lotus. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει αρχικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 1,3 δις δολάρια.

Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής τα αυτοκίνητα της Lotus κατασκευάζονται στο Norfolk της Μ. Βρετανίας.

Το εργοστάσιο στο Wuhan θα ξεκινήσει την παραγωγή σε δύο χρόνια και θα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 150.000 συμβατικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η κυβέρνηση της επαρχίας Hubei στην ιστοσελίδα της. Εκτός από αυτοκίνητα της Lotus, άγνωστο παραμένει ποια άλλα οχήματα θα συναρμολογούνται στην εν λόγω μονάδα.

Θυμίζουμε ότι το 2017, η Geely απέκτησε μερίδιο της τάξης του 49,9% στην προβληματική, τότε, Proton. Με την ίδια συμφωνία, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε επίσης το 51% που κατείχε στη Lotus η μαλαισιανή εταιρεία.

Ως γνωστόν, η Geely παράγει και η ίδια οχήματα ελέγχοντας συγχρόνως τις Lynk & CO και Volvo Cars, την οποία και απέκτησε από τα «χέρια» της Ford το 2010._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ