top icon
Επικαιρότητα

H Hyundai ενδιαφέρεται για την εξαγορά της FCA;

Δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου θέλουν το Hyundai Motor Group να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την Fiat Chrysler Automobiles.

Με την FCA να αναζητά εδώ και δύο χρόνια ένα «στρατηγικό εταίρο», τα σενάρια που θέλουν τον κορεάτικο όμιλο να εξετάζει και αυτός το ενδεχόμενο συνεργασίας, σύμπραξης ή και συγχώνευσης με τον αμερικανο-ιταλικό όμιλο, ολοένα και πληθαίνουν. Σύμφωνα με νεότερες αναφορές της Detroit Bureau, το ενδιαφέρον της Hyundai Motor Group είναι πλέον «αρκετά σοβαρό», κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει σχετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που ήρθαν στο φως στα τέλη του περασμένου μόλις μήνα.

Αν τα παραπάνω σενάρια ευοδωθούν, τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο σε όγκο πωλήσεων όμιλο στον κόσμο με ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 11,5 εκ. μονάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016.

Προς το παρόν, η Hyundai διαψεύδει τα ως άνω ρεπορτάζ, ενώ και από τη μεριά του ο Sergio Marchionne δηλώνει πως δεν έχει δεχτεί προτάσεις από άλλες εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, αρκετά ρεπορτάζ θέλουν τις κινεζικές Dongfeng Motor Corp. και Zhejiang Geely να συνεχίζουν να δίνουν βροντερό παρών στη… διεκδίκηση της FCA, της έβδομης σε μέγεθος δύναμης του πλανήτη στο χώρο της αυτοκίνησης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ