top icon
Επικαιρότητα

H Ineos Automotive σε συζητήσεις για την αγορά του εργοστασίου της Daimler στη Γαλλία

Η βρετανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να αγοράσει το εργοστάσιο της Daimler στο οποίο κατασκευάζονται σήμερα μοντέλα της smart, με στόχο τη δημιουργία μιας γραμμής παραγωγής για το επερχόμενο Grenadier.

H βρετανική Ineos Automotive – μέλος του Ineos Group που εξειδικεύεται στην παραγωγή λιπαντικών και πετρελαιοειδών – ανακοίνωσε πριν μία εβδομάδα ότι σκοπεύει να κατασκευάσει μία νέα οικογένεια off-road μοντέλων, στα πρότυπα του Land Rover Defender, η οποία θα διαθέτει «σκληροτράχηλα» χαρακτηριστικά και την διακριτική ονομασία  Grenadier.

Η Ineos Automotive έχει θέσει ως στόχο να παράγει ετησίως περί τα 25.000 με 30.000 αντίτυπα του νέου Grenadier, το οποίο θα βασίζεται σε ένα νέο, αλουμινένιο πλαίσιο τύπου σκάλας παίρνοντας κίνηση από κινητήρες ντίζελ και βενζίνης της BMW. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η νέα οικογένεια μοντέλων της Ineos Automotive εξελίσσεται ήδη από την εταιρεία MBtech, η οποία έχει την έδρα της στη Στουτγάρδη. Η τελευταία ιδρύθηκε από την Daimler το 1995 και εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στην «ντόπια» αυτοκινητοβιομηχανία.

Ineos Grenadier

Μέχρι σήμερα οι δύο πιθανές τοποθεσίες που εξέταζαν οι Βρετανοί της Ineos Automotive προκειμένου να εγκαταστήσουν τη γραμμή παραγωγής του νέου Grenadier ήταν στο Ην. Βασίλειο, στο εργοστάσιο κινητήρων της Ford στο Bridgend της Ν. Ουαλίας και η δεύτερη στην Πορτογαλία. Μολαταύτα, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, η Ineos Automotive αλλάζει γραμμή πλεύσης γλυκοκοιτώντας ανοιχτά πλέον την μονάδα κατασκευής οχημάτων της Daimler στο Hambach της Γαλλίας, στο οποίο πριν μόλις λίγα 24ώρα μπήκε… πωλητήριο από τον γερμανικό όμιλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προς πώληση μονάδα στο Hambach της Γαλλίας εγκαινίασε τις λειτουργίες της στις 27 Οκτωβρίου του 1997. Μέχρι σήμερα από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου, στο οποίο απασχολούνται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 1.600 εργαζόμενοι, έχουν δει τον δρόμο της εξόδου περισσότερα από 2,2 εκατ. αντίτυπα των smart fortwo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ