top icon
Επικαιρότητα

H Jaguar διακόπτει για μία εβδομάδα την παραγωγή της I-Pace εξαιτίας ελλείψεων στην προμήθεια μπαταριών

Ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα…

Την είδηση διακοπής της παραγωγής της Jaguar I-Pace για μία εβδομάδα εξαιτίας προβλημάτων στην προμήθεια μπαταριών μετάδωσαν για πρώτη φορά χθες διεθνή μέσα ενημέρωσης από την M. Βρετανία. Σήμερα, η Jaguar ήρθε να επιβεβαιώσει μέσω εκπροσώπων της την παραπάνω είδηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία «υποχρεώθηκε να κάνει κάποιες προσαρμογές στην παραγωγή του μοντέλου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των The Times, η απόφαση για την προσωρινή διακοπή της παραγωγής του World Car Of The Year 2019, αλλά και του αυτοκινήτου που απέσπασε συγχρόνως την κορυφαία διάκριση στο θεσμό Car Οf The Year του 2019, είχε ως εφαλτήριο προβλήματα στην προμήθεια μπαταριών από τον κορεατική LG Chem.

Προς το παρόν ωστόσο, τόσο η LG Chem όσο και η Jaguar δεν διευκρινίζουν αν το ως άνω πρόβλημα σχετίζεται με τις κορονοϊό και τα εκτεταμένα πλέον προβλήματα στην προμήθεια πρώτων υλών από την Κίνα.

Jaguar I-Pace

Αξίζει εντούτοις να σημειωθεί πως οι μπαταρίες της Jaguar I-Pace, αλλά και πολλών άλλων plug-in μοντέλων διαφόρων κατασκευαστών, δεν κατασκευάζονται ούτε στην Κίνα ούτε στη Ν. Κορέα, αλλά στην Πολωνία, στο εργοστάσιο της LG Chem που βρίσκεται στην πόλη Wroclaw.

Η δε παραγωγή του ηλεκτρικού EV της Jaguar λαμβάνει χώρα στην Αυστρία,  στην πόλη Gratz.

«Συνεργαζόμαστε με τον προμηθευτή για να λύσουμε το πρόβλημα και να μειώσουμε έτσι τις επιπτώσεις στους πελάτες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Jaguar.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Jaguar I-Pace ταξινόμησε το 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο περί τα 18.000 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 12.000 πουλήθηκαν στην Ευρώπη, στην οποία η Jaguar ξεπέρασε σε νέες εγγραφές τις 76.000 μονάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ