top icon
Επικαιρότητα

H Mazda επιβεβαιώνει την πρεμιέρα ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου

Η ιαπωνική εταιρεία έρχεται να επιβεβαιώσει την πληροφορία που την θέλει να παρουσιάζει ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό μοντέλο στις 23 Οκτωβρίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Μπορεί μέχρι σήμερα τα βήματα της Mazda στο μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης να ήταν διστακτικά, εντούτοις το ιαπωνικό εργοστάσιο φαίνεται να αλλάζει ρότα παρουσιάζοντας μέσα στον επόμενο κιόλας μήνα ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα μπαίνει στην… πρίζα.

Όπως είχαμε αναφέρει και με σχετική ανάρτησή μας στις 16 Σεπτεμβρίου, το περασμένο καλοκαίρι, ο CEO Mazda, Akira Marumoto, είχε δηλώσει σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Mazda «θα φτάσει στην αγορά το επόμενο έτος». Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Mazda κάλεσε ορισμένους δημοσιογράφους στο Όσλο προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τα ηλεκτρικά σχέδια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και να πάρουν μία πρώτη γεύση του νέου συστήματος κίνησης e-TPV (electric-Technology Prove-out Vehicle). Μάλιστα, για τις ανάγκες της προαναφερθείσας δοκιμής στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, αλλά και εκείνες που σχετίζονται με την εξέλιξη της νέας μονάδας κίνησης σε πραγματικές συνθήκες, η Mazda είχε τοποθετήσει την κινητήρια μονάδα e-TPV στο αμάξωμα του γνωστού και μη εξαιρετέου CX-30.

Mazda EV

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ίδια η Mazda, η πρεμιέρα του νέου EV μοντέλου της θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στις 23 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, η Mazda ανέπτυξε μόνη της τη νέα, ηλεκτρική μονάδα κίνησης, η οποία αποτελείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh που προσφέρει ενέργεια σε έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα – ο τελευταίος αναμένεται να αποδίδει ισχύ 141 ίππων και ροπή κοντά στα 265 Nm. Η αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτιση των συσσωρευτών ενέργειας αναμένεται μόλις στα 200 ​​χιλιόμετρα εντός πόλης, επίδοση η οποία είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί κατά τι μεγαλύτερη σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο που θα δούμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο δεν θα είναι η ηλεκτρική έκδοση του CX-30, αλλά ένα «ολοκαίνουργιο μοντέλο», πιθανότατα της κατηγορίας των crossover οχημάτων, που θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ