top icon
Επικαιρότητα

H McLaren παρουσιάζει τη νέα, αλλά παλιά, F1 GTR “25R”

Η McLaren εισάγει από σήμερα μία νέα υπηρεσία για να πιστοποιήσει την κληρονομιά της εμβληματικής F1 με την αναπαλαιωμένη F1 GTR “25R” να αποτελεί για την περίσταση το πρώτο δείγμα γραφής του όλου εγχειρήματος.

Η έναρξη του νέου προγράμματος, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το παράρτημα McLaren Special Operation της βρετανικής εταιρείας, διόλου τυχαία συμπίπτει με την αποκάλυψη της πρώτης F1 που έχει πιστοποιηθεί από την MSO και το βρετανικό εργοστάσιο. Πρόκειται για τη φημισμένη “25R”, μία F1 GTR Longtail του 1997. Με άλλα λόγια, για την τελευταία McLaren F1 GTR που έλαβε μέρος σε μία πλειάδα αγώνων ανά τον κόσμο.

Η καριέρα της F1 GTR “25R” διήρκεσε οκτώ χρόνια σε αρκετές μάλιστα ηπείρους. Κατασκευάστηκε ως ένα από τα τρία Longtail αυτοκίνητα για λογαριασμό της ομάδας Gulf-Davidoff  προκειμένου να λάβει μέρος σε αγώνες GT το 1997. Τη χρονιά εκείνη έλαβε μέρος και στο Le Mans φιλοξενώντας πίσω από το πηδάλιο της τους Ray Bellm, Andrew Gilbert-Scott και Masanori Sekiya. Δυστυχώς, μόλις δύο ώρες πριν το πέσιμο της καρό σημαίας μία διαρροή λαδιού είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση φωτιάς και την αναγκαστική εγκατάλειψη του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά την ολική ανακατασκευή της, η “25R” πωλήθηκε στην Ιαπωνία, όπου συνέχιζε να λαμβάνει μέρος σε αγώνες έως και το 2005.

Εν συνεχεία, η εμβληματική αυτή F1 GTR αποτέλεσε για πολλά χρόνια στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ένα στατικό έκθεμα, με το σημερινό ιδιοκτήτη της να την φέρνει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016. Τη συλλογή σπάνιων τετράτροχων κατασκευών του νυν ιδιοκτήτη της “25R» επιμελείτο την εποχή εκείνη η εταιρεία συμβούλων κλασσικών αυτοκινήτων Kidston SA, η οποία και ανέθεσε στην MSO στο Woking την πλήρη αναπαλαίωσή της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της, η «ανακαίνιση» του αυτοκινήτου έγινε χρησιμοποιώντας τα καινούργια ανταλλακτικά της αυθεντικής F1 GTR τα οποία ήταν αποθηκευμένα στο εργοστάσιο μέσα σε container για 20 και πλέον χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα F1 Certified έχει σχεδιαστεί για να εγγυάται την αυθεντικότητα τόσο των εκδόσεων δρόμου, όσο και των καθαρόαιμων εκδοχών της McLaren F1, προσφέροντας απόλυτη σιγουριά στους σημερινούς και μελλοντικούς ιδιοκτήτες της σπάνιας αυτής κατασκευής. Ένα μοναδικό Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας -το οποίο η McLaren Automotive είναι η μόνο στον κόσμο που μπορεί να εκδώσει- πιστοποιεί την προέλευση, τη γνησιότητα, το ιστορικό συντήρησης, την ιστορία αλλά και την κατάσταση του εκάστοτε οχήματος. Η συμμόρφωση με την αρχική προδιαγραφή ή/και με τυχόν αναβαθμίσεις που έχουν εγκριθεί από την McLaren, επιβεβαιώνεται με αναφορά στα εργοστασιακά αρχεία. Μαζί με το πιστοποιητικό, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν από την McLaren ένα εξειδικευμένο εικονογραφημένο βιβλίο που τεκμηριώνει την ιστορία του αυτοκινήτου τους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ